Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

13. 4. 2024 - XVII. kolo

Sokol Dobříč - Olympie Kožlany     1 : 0  (0 : 0)

J.Švamberg ml. - Štrunc, Hurt, Kratochvíl (84. Fiala), J.Švamberg st. - Holeček, Tomko, Souček, Pham, Krs - Dzuba

Na perfektním hřišti druhého týmu usilujícího o okamžitý návrat do okresního přeboru jsme sehráli důstojnou partii, donutili jsme soupeře vydat se ze všech sil a strachovat se o hubené vítězství až do konce, přesto jsme bohužel opět vyšli bodově naprázdno.

Stejná sestava, stejná taktika. Od úvodního hvizdu jsme se soustředili na poctivou defenzívu, ale snažili jsme se využít každou příležitost k ohrožení domácí branky. Dobříčští se prezentovali dobře čitelnou šablonou - kombinace v obranné řadě a pak dlouhé pasy do křídel, které se nám ale většinou dařilo eliminovat nebo pokračující akci narušovat. K první vážnější, ale nepřesné střele, kterou mu nabídl nepřesnou rozehrávkou J.Holeček, se soupeř dostal až po čtvrthodině hry. Stejným způsobem odpověděl po chvíli na druhé straně M.Souček. Domácí dál naráželi na pevnou obranu a museli se mít na pozoru před našimi výpady. Ve 23. min. se po vyhrané hlavičce užuž řítil do velké šance M.Dzuba, brankář byl ale u míče dřív. Ve 27. min. pak M.Souček šikovně posunul míč na z křídla nabíhajícího J.Holečka, jeho technický pokus však gólmana nevystrašil. Domácí favorit se k největší a vlastně jediné šanci dostal až ve 41. min., ale střelu z přímého kopu zpoza vápna J.Švamberg ml. parádně zneškodnil, a když si poradil i s následnou dorážkou, šla obě mužstva do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a během první pětiminutovky dvakrát zahrozil M.Dzuba, bohužel mu byla branka v obou případech malá. Dobříč reagovala přesuny v sestavě a zásadním momentem se ukázal příchod dvou čerstvých hráčů v 58. min. O dvě minuty později totiž jeden z nich přes nedůrazného J.Holečka odcentroval od rohového praporku, míč se otřel o břevno a šťastně přistál přímo na hlavě druhého střídajícího hráče, který zůstal zcela osamocen na zadní tyči Obrazek. Naše odpověď mohla přijít hned z protiútoku, když z hranice vápna tvrdě střílel M.Souček, brankář však s vypětím všech sil jeho projektil zpacifikoval. A i v dalším průběhu utkání jsme byli ve snaze o vyrovnání aktivnější. V 68. min. si na autové vhazování od půlící čáry naběhl T.Hurt, s míčem na noze pak jako tank prošel dobříčskou obranou až na malé vápno, ale soupeře opět podržel brankář. Naše přecejen stále otevřenější obrana dokázala zachytávat občasné výpady domácích, kteří se tak k jediné velké šanci dostali po rohovém kopu v 73. min., kdy ale tvrdá hlavička z 10 metrů skončila těsně nad. V 76. min. se J.Holeček protáhl z křídla až k nadějné střele z rohu velkého čtverce, ale brankář byl opět na místě. A protože v 87. min. po kličkované na hranici vápna neuspěli se svými pokusy ani T.Tomko a M.Souček, zůstaly nakonec vydřené 3 body v Dobříči.

       
       

Příští utkání:  sobota  Kožlany - Nečtiny   16:30 hod. 

       
       

VÝSLEDKY A TABULKY:

       

Oficiální stránky FAČR            Fotbal u nás